Akören İlçemizde de Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümü Hükümet meydanına Çelenkelrin sunulması ve saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Akören Ali Aşık Çok Programlı Anadolu Lisesi Çok amaçlı salonunda Şehit Halis Özcengiz İmam Hatip Ortaokulunun hazırlamış olduğu programın sunumu ile devam etti.

14 Mart Dünya Pi Günü kapsamında okulumuz Matematik Öğretmeni Gülbiye Gökalp çeşitli etkinlikler düzenledi. Düzenlenne etkinliklerde pi sayısımın önemi ve matematik dersinin sevdirilmesi amaçlanmıştır.

Milli Marşımızın Kabulünün 101. Yılı kapsamında düzenlenen "İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı", Akören Ali Aşık Çok Programlı Anadolu Lisesi Toplantı  Salonunda gerçekleştirildi.

Okulumuz Akören Mustafa Çetin Ortaokulu tarafından hazırlanan programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın söylenmesinin ardından Akören Mustafa Çetin Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şenol KAYA günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Programda günün anlamına uygun düzenlenen oratorya da duygu dolu anlar yaşandı. Programa ilçe protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Vatanımızın ilelebet bağımsızlığına vurgu yapıldığı program büyük beğeni topladı.

Afet bilincinin oluşturulması amacıyla 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında deprem anı ve tahliye tatbikattı düzenledik.

Şbt

Konya İnsan Mektebi Okuma Davamız Her "Oku"da Projesi kapsamında düzenlenen "Yazar Günleri" etkinliğine Eğitimci Yazar Duran ÇETİN katılmıştır.

Şbt

Konya Bilim Merkezi Bilim Tırı okulumuzu ziyaret etti. Öğrencilerin bilime olan sevgisini ve merakını artırmak için çeşiti etkinliklerin düzenlendiği bilim tırına ilgi yüksek oldu.

Şbt

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Haydi Bil Bakalım" beilgi yarışması ilçe etabına Konya'da düzenlendi. İlçe birincilerinin yarıştığı etapta okulumuz üçüncü oldu.

Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Akören Kaymakamımız Sayın İsmail BİLDİRİCİ ve Akören İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan BOZDAĞ okulumuza ziyarette bulundular. Ziyaret sırasında sınıflarımızı ziyaret eden kaymakamımız öğrencilerle tecrubelerini paylaştılar. Ayrıca öğretmenlerimiz ile de bir araya gelen kaymakamımız ve Akören İlçe Milli Eğitim Müdürümüz eğitim öğretim ile ilgili sorunları çözmek adına görüş alış-verişinde bulundular.

Şbt

Okulumuzda 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Çocuk Gazetesi hazırlanmıştır.

İlgili gazeteye aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ara

Okulumuzda 15 Temmuz Resim Sergisi & Model Uçak Sergisi düzenlendi. Sergimize Kaymakamımız Sn İsmail BİLDİRİCİ ve Milli Eğitim Müdürümüz Sn Hakan BOZDAĞ teşrif etmişlerdir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Konya İli Dart Yıldız Erkekler Mahalli Müsabakaları'nda okul takımımız Konya'da 3. oldu. Öğrencilerimize ödüllerini Akören Milli Eğitim Müdürümüz Hakan BOZDAĞ takdim etti. Yarışmada emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

"Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında okulumuza yeni kütüphane kazandırdık. Kütüphanemizi açmamıza vesile olan Akören İlçe Milli Eğtim Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.