KONYA / AKÖREN - Ali Bakan Ortaokulu

0(332) 461 20 80
TÜLCE MAH. KONYA CAD. NO: 59/2 AKÖREN / KONYA
Vizyon
Bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen bir sonraki öğretim kurumuna hazırlanan, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, etkili ve nitelikli, çağdaş ve demokratik bireyler yetiştirmektedir.
Misyon
Öğrencilerimizin; Bireysel niteliklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli ve özgüvenli olmalarını, Milli manevi değerlerine bağlı, kendisiyle ve çevresiyle barışık özgüven kazanmalarını, Çevresiyle iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerileri kazanmalarını, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
2021-2022 YENİ SESLER MÜZİK YARIŞMASI KONYA İKİNCİLİĞİ 2021-2022 DART YILDIZ ERKEKLER MAHALLİ MÜSABAKALARI KONYA ÜÇÜNCÜSÜ, GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI KONYA DÖRDÜNCÜSÜ, BOCCE MÜSABAKALARI KÜÇÜK ERKEKLER KONYA ÜÇÜNCÜSÜ, BOCCE MÜSABAKALARI KÜÇÜK KIZLAR KONYA DÖRDÜNCÜSÜ, ORYANTİRİNG MÜSABAKALARINDAKİ BAŞARILARIMIZ, 6. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASI İLÇE BİRİNCİLİĞİ, BOCCE MÜSABAKALARI KONYA ŞAMPİYONU, SATRANÇ TURNUVASI İL BİRİNCİLİĞİ, TAEKWANDO YARIŞMASI BÖLGE BİRİNCİLİĞİ, 2017-2018 BOCCE MÜSABAKALARI KONYA ŞAMPİYONU
Öğretim Şekli :Normal Öğretim (Tam Gün)
Merkezi Sistem Kalorifer
Ulaşım
Özel servis araçları ile yapılmaktadır. Her saat ulaşım mevcuttur. Araçlar Konya Eski Garajdan hareket edip Anıt, Muhacir Pazarı, Trafik tescil, Lalebahçe, Kozağaç, Hatunsaray üzerinden Akören´e gelmektedir.
Servis Yoktur.
İlçe Merkezi
Konya´ya 55 km. uzaklıktadır. Okulumuz ilçe merkezindedir.
Sportif Etkinlikler
Okul Bilim Şenliği, Model Uçak Yarışması, Haydi Bil Bakalım Bilgi Yarışması.
Proje Çalışmaları
E-Twinning, Sıfır Atık, Tübitak 2022B, Teknofest, İnsan Mektebi, Temiz Okul, Beslenme Dostu, Ekip42, Kop Okuyor
E-Twinning. Erasmus
Diğer Hususlar
Okulumuz 2023-2024 Ders Yılı itibariyle Şehit Halis Özcengiz İmam Hatip Ortaokulu ile ayrılarak yeni binasında hizmet vermektedir. Okulumuzda Taşımalı eğitim vardır.